Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.01.30

 

Hei!

Vi har forflyttet oss til Petit St. Vincent i Grenadinene. Øya eies av en amerikaner som har etablert et hotellkompleks her som vistnok koster så det smaker. Øya er en riktig liten perle med korallrev omkring og kritthvite strender. Vanntempersturen er det ikke noe å klage over: 29.2 gr.C i dag og solen skinner fra skyfri himmel. En nordøst bris ca. 15 knop holder god gjennomtrekk i båten slik at det er levelig også under dekk. Vi, båtfolket, er velkomne til å ankre her på øya og det er mulig å ta en PinaColada i den utrolig elegante baren og rusle rundt på strendene i en meget finkornet sand. Det er flott å snorkle rundt på korallrevene hvor en kan beskue de flotte fargene og mange forskjellige fargerik fiskene. En utrolig verden under havets overflate. Det er like flott her nå som da Marit og Tor var med her for 14 år siden. Øya var ikke berørt av hurricane "Ivan" sist høst i motsetning til øya Grenada litt lengere sør som ble meget ødelagt.

Ellers har vi snakket med mange restaurant-og hotelleiere som har tøffere tider nå etter 11. september og BinLadens angrep på Tvin Towers. Amerikanerne har uteblitt mer eller mindre og det merkes på økonomien. I går kveld var det barbeque på stranda med steelbandmusikk. Parfinlykter var plassert på bordene og ellers ingen belysning bortsett fra et fantastisk måneskinn. Ellers er Karlsvogna på stjernhimmelen snudd opp ned og månen er dreid ca 90 grader i forhold til hjemme.

I ettermiddag setter vi kursen for Tobago. Dit kommer det besøk fra Norge: Helen med hele gjengen + tante Synnøve og senere en birøkter + madam fra Ringebu. Vi blir nok på Tobago 3-4 uker før vi setter kursen vestover mot Venezuela.

Hilsen

Marit og Nils Johan