Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.08.17

Bahia Redonda, 27.august 2005

”Checkmate” ble sjøsatt igjen sist onsdag. Full oppshining av bunn og skrogsider ble meget vellykket. Gelcoaten begynte å bli matt. Etter rubbing i to omganger, først med våtslipepapir nr. 1500, deretter nr.2000 og så maskinpolering med voks med solfaktor er skuta blitt som ny. Nye dekorstriper og navn gjorde også underverker. Bildene av båten viser resultatet.

Vi fikk også etter mye fram og tilbake gjort vår borgerplikt. Konsulatet her drives av ei bilforretning som selger Chevrolet og Ford. Konsulen er ei norsk dame; opprinnelig fra Arendal, er gift med den ene av brødrene som eier bilforretningen. Hun er for tiden i Miami for kreftbehandling, men Fernando de Sol, svogeren til konsulinnen kom ut til marinaen med stemmemateriale og vi fikk avlagt våre stemmer. De blir nok helt sikkert utslagsgivende for hvilken regjering vi får neste gang. Bekreftelsen ser dere på bildene.

Vi forbereder oss nå til å ta en tur ut på øyene utenfor Venezuela neste uke. Tortuga, Blancilla Chimana Grande og Chimana Segunda. Det blir godt å komme ut av havna igjen og få en bris gjennom båten.  Her inne er det nesten vindstille og drepende varmt utover dagen. Se bildene fra havna. Nesten hver ettermiddag kommer det en runde med torden og regn. Det varer som regel en times tid og så er det over. Dagtemperaturen kan komme opp i 34 grader, mens det om natta er nede i 25. Det er den våte årstiden her nå og den varer til uti oktober/november, men avtar gradvis fra midten av september. Neste reisebrev sender vi fra Tortola.

Marit og Nils