Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2000.01.08

Stemningsrapport fra det Indiske hav.

Vi har nå krysset Andaman Sea mellom Thailand og Nickobar Isl og er midtveis mellom Nickobar og Sri Lanka. Jeg sitter i cockpit på 12 til 4 - nattevakta og nyter en fantastisk ro med snart fullmåne over oss som blenker sølvglitrende i havflata foran oss i vest. Stjernehimmelen er fantastisk med Karlsvogna opp/ned i nord og Orions belte rett over oss. Rundt båten har jeg en ellevill oppvisnig av delfiner som skubber seg inntil skutesiden for så å ta salto på bølgetoppene. Monsunvinden er sval og skuta glider gjennom natten i 5-6 knop. Nesten flatt hav; skuta gjør bare rolige bevegelser og ser ut til å kose seg seg like godt som skipperen. Naturkreftene driver oss i retning Cochin i India. Forhåpentlig er vi fremme om 6-7 døgn om Kong Neptun og monsunen står oss bi.

Vi seiler sammen med to andre Norske båter "Blue Marlin" fra Savanger og "Cintra" fra Oslo. I formiddag fikk "Blue Marlin" en yellovfinn tunfisk som de delte med oss. Overlevering i rom sjø foregår ved at en plastpose med ingrediensene festes til en fender eller lignende og slippes over bord noen hundre meter foran oss slik at vi kan fiske den opp med båtshake. Stekt tunfiskfilè surret i rømme til middag i dag med tilhørende godsaker var herlig.

Slik fortoner livet seg på det Indiske Hav nå.

Takk til alle som har svart på våre reisebrev. det setter vi veldig stor pris på. Det er hyggelig å høre om hvordan dere har det i gamlelandet, skiføre, familie, etc. etc.

Hilsen

S/Y "Checkmate" og

Nils Johan

NB! Marit sover.