Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2008.12.06

Reisebrev 06.12.2008

Hei alle sammen.

Vi må bare beklage at vi har vært slappe med oppdatering av hjemmesiden i det siste.
Nå skal det bli bedre etter som vi snart skal seile videre og forlate hyggelige Asia. Vi har hatt et fantastisk opphold her i Malaysia og Thailand selv om temperatur og fuktighet noen ganger kan være slitsomt. I de tilfeller vi ligger i havn og har tilgang på 230V strømforsyning, har vi anskaffet en liten AirCond-maskin som gjør livet mere behagelig.

Jula skal feires her i Phuket sammen med flere norske og svenske båter før vi setter kursen mot Andamanøyene ute i Bengalbukta. Juleribbe fikk vi kjøpt hos en kinesisk restaurant i Kuha, Langkawi. Andaman- og Nickobarøyene tilhører India og disse øyene er en meget godt bevoktet nasjonalpark. Veldig byråkratisk innsjekking. Her forlanges Visum og det sies at innsjekkingen tar flere dager, men det skal være utrolig vakkert på øygruppen så det er verdt strevet med byråkratene. Daglig må vi melde fra om vår posisjon og det er ikke alle øyene vi har tillatelse til å besøke.

Vi skal delta i Vascodagama Rally som starter fra Cochin i India 25. januar. Se: www.vascodagamarally.nl.
Planen er å komme opp til Middelhavet i løpet av april 2009. Vi går i konvoi langs kysten av Oman og Yemen med militær eskorte. I Adenbukta og langs Somaliakysten er det nå fullt av EU-, Russiske- og NATO-fregatter for å holde kontroll på piratene. Overvåkingsfly patruljerer kontinuerlig havområdene. Det er bare Norge som ikke synes det er verdt å delta i beskyttelse av sin egen handelsflåte.
Med det opplegget i dette Rallyet føler vi at sikkerheten er ivaretatt.

Tiden på Langkawi ble brukt til å kjøpe inn forsyninger for strekket opp Rødehavet. Som kjent er det svært muslimske land vi skal innom så der er det vanskelig å få tak i "flytende" føde som vi setter pris på og for ikke at det skal bli med oss som med mannen i visa som synger "no øl, no vin, no dram, det var bare kaktus og sand",så har vi bunkret ganske bra. Langkawi er også ei taxfree øy i Malaisa og derfor rimelig. De siste forsyninger av ferskvarer og grønnsaker må skje her i Thailand. Her er forøvrig et bra utvalg og her får vi også kjøpt bacon.

Sanden langs Rødehavet kommer vi nok til å merke, men forhåpentligvis ikke kaktus og aller helst ikke pirater.

Vi ønsker dere alle ei riktig God Jul og et Godt Nyttår

Hilsen

Marit og Nils Johan