Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2007.10.08

Reisebrev fra Java Sea. 8.oktober 2007

Underveis til Sigapore.

Vi har hatt et flott opphold på den vesle øygruppa Karimunjava i Java sjøen. Den består av 27 øyer og totalt ca 5000 innbyggere. Selve byen på hovedøya med et innbyggertall på rundt 3000 er velfrisert og hvor menneskene er like hyggelige som de vi har opplevd ellers i Indonesia.

Vi fikk en hjertelig velkomst med alle byens selebre størrelser med borgermesteren i spissen. Vi fikk gaver i form av Ikat-skjerf og armringer. En galla dinner med de mest utsøkte lokale retter som er ganske kraftig kryddret noe som krever lang ettersløkking med Bintang som er Indonesias favorit-øl. Før måltidet fikk vi en storartet oppvisning i lokal dans utført av unge vakre jenter og gutter med musikk fra et lokalt orkester. De spiller på hjemmelagde instrumenter og skal vi være ærlig må det karakteriseres som kattejammer iblandet noe trommeslag. Ganske monotont. Kostymene som danserne bar var utrolig vakkre og fargerik og dansen var elegant med flotte kroppsbevegelser som kjennetegner asiatisk dans.

Vi gjør nå et kort stopp på Belitung, ei anna øy i Java-sjøen hvor det er mulig å sjekke ut fra Indonesia før vi seiler inn til Singapore. Utsjekkingen må gjøres før det muslimske nyttår 12. -14. oktober som markerer slutt på RAMHADAN. Fra 12. til 20. oktober er alt stengt og offentlige kontorer fungerer da ikke.

Vi har nå vært vitne til RAMHADAN hvor det ropes til bønn fra minaretene ustanselig og gjerne midt på natta. I Karimunjava var det flere moskeèr, men midt i byen lå en av de flotteste vi har sett så langt. Bygningsmessig elegant og belagt med flotte fliser og marmor.

Vi har 3 døgns seiling til Singapore. Vi ser frem til å komme inn i en marina igjen for å få vaske båt og ikke minst alt tauverk som nå er stivt av salt og sol.

Vi nærmer oss Ekvator og det betyr stor tordenaktivitet og hyppige regnskyll. Vår posisjon nå er 04 Gr. 31 Min. Syd, 108 Gr. 46 Min. Øst. Sola er i Zenit kl. 12 og temperaturen midt på dagen er ca. 35 grader, men heldigvis kjøligere om natta. Watermakeren går hver dag for å lage drikkevann. Dehydrering er et faremoment så vi drikker flere liter hver dag.

Håper alt er bra der hjemme og nå står vel juleforberedelsene snart for døra......

Hilsen

Marit og Nils Johan