Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2007.08.12

Reisebrev fra Flores, Indonesia. 12. august 2007

Vi ligger ankret utenfor en liten "landsby" med bambushyttene på pæler 2 m over høyvann. Moskeèn er også på pæler og kvinnene bærer hodeplagg i 32 grader varme. Imamen møtte oss på stranda og viste oss rundt. Vi ble ført til lærerinnen som kunne bestemme hvem som skulle få blyanter og skriveblokker.

Det snakkes om fattigdomsgrense hjemme i Norge..... her ute på den vesle øya kan man virkelig snakke om fattigdom. De har ingenting bortsett fra stråtak over hodet, bambusvegger noen forkomne kokekar og de blir himmelfallen når de får blyanter, kladdeblokker, ballonger og litt sjokolade. Mennene ønsker seg sigaretter.. Allikevel virker det som de er lykkelige og de smiler og er bare helt hyggelige. Denne fiskerlandsbyen ligger på ei lita øy nord for Flores og i dag var vi ute på en tur på øya.

Omsider kom vi til en annen landsby 2-300 m fra stranda. Vi ble møtt av noen jenter som viste oss veg gjennom bananplantasjen til denne landsbyen. Noen snakket noen få ord engelsk. Da vi ankom der var det som om det hele var utdødd, men det var midt på dagen med solen i zenit og alle var inne i hyttene sine. Det varte ikke lenge før 40-50 barn og voksne strømmet ut for å iakta disse rare menneskene som var på besøk. Vi fotograferte og da de fikk se seg selv på digitalkamera var der stor stas. Vi delte ut skrivesaker, ballonger såpebobleflasker etc...Alle strålte og hilste farvel på sitt lokale språk da vi gikk tilbake til stranden.

Kostholdet er nok fisk, bananer og andre vekster som naturen produserer pluss egg for her går hønene og hanen og spankulerer rundt og hønene legger sine egg rundt omkring.... ikke noe Friorfabrikkerte egg her nei...

Nok en stor opplevelse...

Vi tar en dukkert fler ganger daglig i 29 gr. krystallklart vann.

Hilsen

Marit og Nils Johan