Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2007.06.27

Reisebrev fra Gulf of Carpenteria. 27.07.2007

Ruskevær.

Vi er nå ankret i Two Isl. Bay innenfor vestsiden av Cape Wessel etter å ha krysset Gulf of Carpenteria. (På hjemmesiden www.sy-checkmate.com kan dere se vår posisjon til enhver tid) Vi var rundt 10-12 båter som startet fra Seisia søndag morgen etter bra værmeldinger, men senere på dagen kom det "strong wind warning" og da var det for sent å snu. Første natta var det ikke så galt, men skikkelig uryddig sjø med bølger fra alle kanter. Siste døgnet var et "hælvete" med vindkast opp i 47 knop, altså bort i mot full storm. Jevnt var vinden 33 - 40 knop og bølger så høye som hus. Vi skalket alle luker og seilte med ca. 5 m2 genoa ute. Vi lå på dørken og fulgte med på Radaren. Utkikk ute var umulig for det vasket over båten hele tiden. Vi hadde VHF - kontakt med noen av de andre båtene og hver time omtrent kalte vi "All ships, all ships" og oppga vår posisjon slik at andre visste hvor vi var. Det går ei skipslei paralellt med den kursen vi gikk og et par plasser på ruta går det skipslei på tvers. Vi hadde kontakt med et skip som krysset vår kurs og så den på radaren og vi la om kursen til styrbord til den hadde passert.

Dette var den verste opplevelsen vi har hatt på de 25 år og bortimot 60.000 n. mil vi har seilt. "Checkmate" klarte brasene uten uhell selv om den fikk skikkelig juling. Noen ganger hadde vi følelsen av å ramle ned i store hull i sjøen.

Å komme i lun havn etter en slik opplevelse er helt ubeskrivelig. Det ble en god natts søvn.

Det er fortsatt "strong wind warning" så her blir vi liggende noen dager til vi får inn ei lang god værmelding. Ønsker ikke denne opplevelsen om igjen.

Føste dagen ble vi oppsøkt av et fly fra "The Australian Coast watch". Vi ble oppkalt over VHF radio og måtte oppgi båtnavn, registreringsnr.,hjemmehavn, "last Port of call", "next Port of call", om vi hadde "cruising permit" etc. etc. Her i Aus. blir grensen grundig kontrollert. De har en meget grundig overvåking av eventuell illegal innvandring fra landene i nord. På mange måter er det også en sikkerhet. Det å vite at vi er under kontroll. Vi er da sikkert registrert hvor vi befinner oss både hos tollerne, imigrasjonen og hos Det frivillige Redningsselskapet, VMR (Volunter Marine Resque).

Håper alle har en fin sommer der hjemme.

Hilsen

Marit og Nils Joha