Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2007.06.10

10.06.07 Reisebrev fra Australia

Seilingen oppover kysten av Australia tar lang tid. Det er lange avstander og ankringsplassene er ikke alltid de beste. Det har lett for å være både svell og strøm som gjør tilværelsen urolig. Det fikk vi erfare ei natt. Vi hadde ankret på passe dyp men bråvåknet av et skikkelig dunk. Da viste dybden under kjølen bare 2,3 m og vi stikker 2,4 og vi var på grunn. Strøm og tidevann var årsak. Heldigvis bare sandbunn, men vi måtte ankre om og "Checkmate" hoppet som en hare bortover til vi hadde nok vann under kjølen igjen. Det ble ingen skade heldigvis bare litt forskrekkelse.

Whitesunday er en øygruppe som er et svært poppulært feriested for australierne. Hit kommer også mange seilere.Her finnes mange hoteller og resorter og prisene er ganske høye. 95 aus$ for 1 natt i havna. Nesten 500 kr. Her finnes også bukter og viker hvor en kan være for seg selv. Vi ankret opp i Ceed Harbour for å feire 17. mai. Øyene er nasjonalpark, men tilrettelagt med toaletter, bord og grillplass. Mange turstier for de som vil utforske øyene. Med 3 norske båter, en svensk og besøk av en australier, ble det en god stemning på land etterhvert. Vi pyntet med norske, svenske og australske flagg og sang "Ja,vi elsker" akkompagnert på trekkspill som var både muggent og falskt. Det ble en spesiell og hyggelig feiring av nasjonaldagen.

Noen firbente vesener var også nysgjerrig på oss og maten vår. Det var like før de havnet på grillen selv. Det var en type Lizard (øgler). Ganske store og slett ikke vakre men ikke farlige. Litt ekkelt når de sprang over beina våre og prøvde å klatre på bordet for å ta maten.

Vi fortsatte til Townswille som er nest største byen i Queensland. Det som er så fantastisk her er alle de fine parkene hvor det er lekeplasser og badebassenger for alle og det er gratis å bruke det.Det er ingen ramponering og ødeleggelser å se. Ryddig og fint.

Magnetic Island er en trivelig øy som ligger like utenfor Townswille. Vi besøkte en liten dyrepark der. Her kunne vi få holde i både krokodiller og slanger.

Det holdt for vårt vedkommende med å holde en liten krokodille hvor kjeften var tapet igjen. Ellers så vi masse av fargerike sommerfugler inne i skogen. Det så ut som de bare var drysset utover.

Australia har mye å by på når det gjelder natur og fauna. Synd at det er så mye uhumskheter i sjøen. Her oppover kan det være store saltvannskrokodiller som også har mennesker på menyen hvis det byr seg. På enkelte tider av året er det mye farlige maneter. Også giftige havslanger finnes, men de får ikke gapt så høyt og er i realiteten ganske ufarlige. I følge guiden vår var det bare 4 som var drept av krokodiller de siste 50 år og det var fulle turister. Amrikanere og tyskere, men en ser seg godt for før en hopper i sjøen.

Neste stopp nå blir Cairns. Mere om det siden.

Hilsen

Marit og Nils Johan på "Checkmate"