Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2007.05.20

Gidday! (som de sier her down under)

Hei der hjemme. Håper at det er bra med dere alle.

Nå er vi igang med "hjemturen" som nok vil ta minst 2 år. Nordover østkysten av Australia til Darwin, videre oppover Indonesia til Tailand så til Maldivene og sannsynligvis Rødehavet-Middelhavet og tilbake til kulda.

Vi gikk fra Bundaberg på søndag og opp til et atoll som heter Lady Musgrave. Det var fint ute der. Bra og snorkle, men for meg, Matit, var det litt for mye vind. På turen oppover fisket vi og fikk en Blue Marlin. Den var ikke så stor, bare litt over 1 m lang, men det var en større på kroken førut som sikkert var ganske stor for den knakk en av krokene og forsvant. Det var kanskje like bra. Blir gjerne et blodbad i cockpit med store beist.

Tirsdagsmorgen startet vi fra Lady Musgrave for å ta en nattseiling et stykke nordover. Vi gikk sammen med en annen norsk båt som heter " Fruen fra havet" ( Ibseninspirert; ikke så enkelt å hete det her i engelsktalende land). Utover kvelden og natta økte vinden til over 30 knop og det ble svært røff sjø. Riktignok medvind og med en liten flik av fokken seilte vi ganske fort, men det ble skikkelig ubehagelig. Lite eller ingen søvn gjorde at vi gikk inn til Cape Townshend for å hvile og sove. " Fruen"

fortsatte 40 mil lengre til ei anna øy. Nå blåser det fortsatt mye og meldingene spår mere, 25 til 33 knop, så vi blir kanske her noen dager. Beskyttet ankringsplass her. Vi har bra med mat og drikke så vi klarer oss, men ingen telefon eller internett kontakt. Her er bare sandstrender og skog og en liten marinebase ellers intet. Håper at været blir bedre snart så vi kan komme oss til mere sivilierte strøk. Ellers er det ikke noe å klage på m.h.t. temperaturen. Riktignok bare 26,7 grader i sjøen, omtrent det samme i lufta på dagen og rundt 18-19 om natta.

Ha det bra og vi håper sommeren er i anmarsj...

Hilsen Marit og Nils Johan