Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.09.10

Reisebrev fra Stillehavet

Suwarrow 10.september 2006

Hei igjen!

Vi har nå akkurat forlatt Suwarrow etter et flott opphold samme med 10-12 andre seilere og Veronica og John som bestyrer atollet sammen med sine med tre gutter den eldste fylte 11 år i går og da ble det fest på stranda.

Vi hadde en flott tur sammen med familien til en av øyene i atollet og hadde en uforglemmelig snorkling på de flotteste korallrev vi har sett hittil på vår reise. Black tip hai var det mangder av og små og store fisk i alle regnbuens farger.

John og Veronica er på atollet fra April til slutten av november og stortrives her som vertskap for seilerne. I forrige reisebrev kom det inn en trykkfeil: Det var først på 1800 tallet russeren oppdaget Suwarrow og etter at Coock- øyene ble selvstendig ble navnet endret til mere engelsk stil.

En New Zealender ved navn Tom Neale bodde her som en eremitt fra 1952 til han døde av kreft i 1978; en slags Robinson Crusoe...En byste av mannen er er reist ved stien opp til huset der oppsynsfolka bor nå.

Vi hadde et utrolig flott opphold på Suwarrow og skulle gjerne ha vært der lengere.

Nå er vi underveis til VaváU på Tonga; en seilas på litt over 700 n.mil og ca. 5 døgn.

God jakt til de som jakter på et eller annet bytte og en god høst til alle sammen.

Hilsen

Marit og Nils Johan