Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.08.22

Reisebrev fra Moorea 22.august 2006

Hei og hå!

Vi har nå gjort unna de familiære besøk på Taithi og ligger igjen på Moorea bare 15 mil fra Papeete. Det blåser hater og høy. Opp i 30 knop, men på ankringsplassen her innenfor revet ligger vi trygt og godt med bare 4,5 m under kjølen med stort anker og grov kjetting. Vi hadde planer om å gå til Bora Bora i dag, men bsluttet å vente til vinden løyer noe. Vi oppsøker ikke slingring, men tar det som kommer når vi er underveis.

Det var stort å få besøk av barn og barnebarn. Helen & Co hadde en noe strabasiøs reise etter som de ble frastjålet pass, billetter og reiseeffekter i Paris. Det ble ei ukes ventetid på neste fly i Paris. De hadde en fantastisk tid her med bading i 29 gr. vann, snorkling og de fikk oppleve å mate og leke med store rokker mens "blacktip hai" svømte nysgjerrig rundt og var bare noen meter unna. Ubeskrivelig opplevelse for både voksne og barnebarna.

Med midlertidige pass utstedt fra den Norske Ambassade og med eget brev fra ambassadøren om tyveriet i Paris kom de greit gjennom systemet i Los Angelles på vei hit, men på tilbaketuren ble det "baluba" og Sigurd ble bøtelagt for å ha brutt amerikansk lov etter som de ikke hadde elektroniske pass. De holdt på å bli akterutseilt, men flyet ventet akkurat lenge nok til at de kom med. Man kan kvie seg for å mellomlande i USA.... Det var nok en overivrig tjenestemann som skulle ha en stjerne i margen...

Nå er vi klar for neste etappe fra Bora Bora via Coock Islands til Vavà U nord i Tonga. Tonga er verdens minste kongedømme med verdens største konge; 215 cm på strømpelesten. Vi blir neppe invitert til audiens der.

På Tonga får vi besøk fra Kråkerøy. Per henning kommer og blir med i 3 uker og reiser hjem fra Fiji. På Fiji kommer Sverre og Einar og seiler med oss i 5 uker til Brisbane i Australia. Vi har valgt å gå til Australia i stedet for New Zealand og legger båten i en marina mens vi reiser rundt i Aus og N.Z. Da er det planer om en tur til gamlelandet også. Syklonsessongen i Stillehavet varer fra desember til april så da her vi god tid til litt av hvert.

Vi ønsker alle en fin høst selv vi håper på myyyye regn for å sikre strømforsyningen...og lave strømpriser...

Hilsen

Marit og Nils Johan