Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.07.08

Reisebrev fra Polynesia 08.07.06

Vi er kommet vel fram til Tahiti og også til " sivilisasjonen ". Her er det moderne forhold som hjemme. Her får en tak i det meste. Vi ligger nå i en marina. Vi måtte ha reparasjon på diselpumpa og det tok minst 1 uke.

Diseltanken må også reingjøres for såkalte "dieseldyr".

Turen fra Fakurava til Tahiti tok 2 døgn og ble mere dramatisk enn vi satte pris på. Det var lite vind og litt regn da vi startet, så vi tok opp den minste spinnakeren. Regnet økte på og vi skulle til å ta ned spinnakeren da det kom ei vindbyge oppi 30 -35 knop ( 15 - 17 sekm ). Før vi rakk å ta ned seilet ble båten lagt nesten flat og spinnakeren revnet på tvers og på langs. Det var bare filler, men vi fikk den da ned omsider. Etter ei stund var det ikke vind og vi startet motoren. Det var ganske mye og rotete sjø så det ble ristet godt opp i diseltanken noe som resulterte i at filter og tilførsel av diesel ble tettet til av disse hersens dieseldyrene igjen.

Det ble et svare strev med å skifte filter, pumpe ut forurensa disel og fylle på ny. Når en slingrer avgårde i grov sjø og i mørket var det ikke noen lett jobb. Det gikk bra og etter mye jobbing startet motoren igjen.

Neste dag var det lite vind og sjøen roet seg, men det var deilig å ankre opp på Tahiti utenfor Taina Marina.

Hovedstaden på Tahiti, Papete, er en moderne by med mange butikker, særlig perlebutikker. Det er ganske høyt prisnivå her. Stedet bærer preg av å være fransk. Utrolig mye bra mat å få tak i på "supern". Det meste ligger på norsk prisnivå unntatt kjøtt og ost som er billig. Hadde lammekoteletter fra NZ i går, fersk asparges med cerranoskinke. Meget bra.

Det har vært veldig varmt noen dager, sikkert mange og tredve grader midt på dagen, men det pleier å kjølne til natta. Akkurat nå regner det ganske mye.

Hele juli er det festivaltid med både dansekonkuranser og konkuranse i padling med utriggerkanoer, men regnværet har satt stopper for danseopptreden foreløbig.

Ellers er innbyggerne selvfølgelig opptatt av at Frankrike spiller finale i fotball. På søndag er det storskjerm på restaurantene her og frokostbuffet, så vi skal dit for å se på det store spillet samtidig som vi spiser frokost.

Her er masse fine hoteller og mange franskmenn har nok skaffet seg feriehus her borte. Det satses på turisme. Papete er utgangspunktet for hele Fransk Polynesia. Hit kommer alle internasjonale fly og herfra kan en ta "hoppefly"

til andre destinasjoner som Tuamotos og Bora Bora som er noen "perler" for å nevne noen.

Var på en rundtur på øya og det er utrolig vakkert her. Mye blomster og veldig frodig natur. Her er ganske høye fjell midt inne på øya. Høyeste toppen er 2241m.o.h. Ellers er øya for det meste "omringet" av rev som vi både hører ser at sjøen bryter på. Når vi får i orden motoren skal vi ta en tur ut til naboøya Moorea. Vi gleder oss ellers til å få besøk av barn og barnebarn.

Hilsen Marit og Nils Johan på "Checkmate"