Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.06.12

Reisebtrev fra Poynesia. 12.juni 2006

Kauehi atoll.

Vi er nå ankret i atollen Kauehi som vel er det nærmeste man kommer "paradiset" så langt; vi skal visst komme enda nærmere etter hvert som vi kommer lengere vestover.

Vi har seilt fra Marquesas(Marquesas var fantastisk) først til Rarioa hvor KonTiki strandet og vi hadde en uforglemmelig tur med vår lokal guide, Gastogne, som veiviesr ut til brenningen hvor Thor Høyerdahl og hans mannskap måtte se KonTiki bli smadret på revet. Gastogne var perlefarmer (sorte perler) og hadde en liten butikk med for det meste "snacks", CocaCola og noen fl. vin, men han og hans familie levde livet her på atollen. På Rarioa var det en imponerende flyplass selv om det var flyanløp der bare en gang i uka. Frankrike har tydelig tatt godt vare på sine oppsittere ute i Tuamotu-atollene.

Vi seiler fortsatt sammen med "Necessity" og "Stormsvalen" og ut på revet dro vi på katamaranen "Vamos" fra Belgia. Et utrolig hyggelig par i en stor katamaran. Som sagt; vi er en stor familie, vi langturseilere. Gode venner.

Om noen dager seiler vi videre til Fakarava atoll, men først skal damene besøke et par perlefarmer for å berike seg på sorte perler. Og husk kjære gjenter der hjemme: dette er alvår; sorte store perler er status her i Polynesia og sikkert også i Norge. En stor sort perle i gullanheng og to mindre perler som øredobber er tingen. Man kan visst ikke forlate Polynesia uten noe slikt har jeg forstått....., men det koster flæææsk.

Disse atollene er som sagt ringrev hvor det for det meste er bare et innløp inn i "vulkankrateret". Her på Kauehi var vi en halv time for sene til å gå inn mens tidevannet skifter( slack)og vi hadde kraftig vind mot inngående strøm. Litt dramatikk, men alt gikk flott.

Nå ligger vi ankret i le av palmebevokste lave koralløyer og har det som plommen i egget.

Om noen dager..... går vi videre og nytt reisebrev kommer.

Hilsen

Marit og Nils Johan