Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.06.06

Semningsrapport fra Poynesia, 5. juni 2004

Hei!

Vi er nå underveis til Tuamotuøyene.

Marquesasøyene var flotte øyer. Vill,vakker og frodig. Kunne minne om vestlansk natur, men der mangler palmene og de store hibiskustrærne. På Nuku Hiva opplevde vi et heidundrende regnvær. Det styrta ned i over ett døgn. Vi samlet regnvann i bøtter og spann og fylte opp vanntankene.

Var på en fottur opp til verdens tredje største fossefall 610m fritt fall et par dager senere og da så vi at det var gjort store ødeleggelser langs elva.

Det var en lang og ulendt tur å gå, men vi så da litt av fossen. Det var som å vandre gjennom urskogen. Ved elvemunningen møtte vi Daniel som var født her og har bodd her hele sitt liv. Levde av det naturen ga, men hadde en liten båt som han kunne driste seg til å kjøre til Taiohaee med, ca 8 mil fra Daniels Bay. Vi kunne nok ha brukt mye lengere tid på disse øyene. Her er det velstelt og det ser ut til at folk har det bra. Bærer nok preg av å være fransk med en god del tilskudd fra moderlandet.

Tuamotoe er atoller med ringrev omkring og der må en finne riktig passasje gjennom revet. Må komme inn på lys dag og riktig tidevann. Det er rene forsikringssvindelen å gå inn på natta. Det første atollet vi går til heter Raroia og det var her KonTiki srandet i 1947. Regner med å være inne i morgen formiddag etter 3 døgn fra Ua Pou. Det skal bli deilig med rolig ankring og et bad. Nå har vi fin seilvind og vi fyker avgårde i 7 kops fart og sola skinner. De første to dagene var preget av squalls ( regnbyger og vindøkning ). Da blir jo tilværelsen urolig i en liten båt.

Vi regner med å være på Tahiti rundt midten av juli. Håvard, Eli og Laura kommer den 20. og Helen og co. den 29. juli. De blir vel kanskje med til Bora Bora. De reiser hjem 12.august. Tiden går noe aldeles forrykende fort, men avstandene her i Stillehavet er store så det går en del tid til overseilingene. Vi har bestemt oss for å gå til Australia, Brisbane eller Bundaberg som også ligger utenfor syklonbeltet,i stedet for NZ, mest på grunn av at strekket til NZ kan være veldig værhardt både nedover og oppover igjen. De vi har snakket med som har vært der synes det er en god ide. Da treffer vi sikkert våre venner fra ARC 1990, Liv og Knut Haug igjen også. De har vært på NZ i over et halvt år og er nå kommet opp til Fiji.

Vi planlegger å ta fly til NZ for å hilse på kjente der og ellers reise mere i Australia. Det er ikke umulig at vi kommer hjem en tur til jul. Vi får se hvordan det går. Vi må jo ikke glemme i gå på ski!!

Hilsen

Marit og Nils Johan

"Checkmate"