Redningsaksjon i stillehavet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.05.18

Reisebrev fra Stillehavet.

Vi synes nå å kjenne den friske lukta fra Marquesas. 18. mai 2006 Nå passerte vi 100 N. mil igjen til Fatu Hiva. En fantastisk dag på havet igjen, men lite vind. Vi regner med "landfall" i morgen ettermiddag. "Necessity" er da kommet i havn og har lovet kald Champagne til "Checkmate" og "Stormsvalen" som kommer inn noen timer senere.

Det blir siger og skriver: 21 døgn på 3000 mil. Mange har som sagt brukt over 40 døgn. Vi ser nå frem til å la ankeret gå i Bay of Virgins (jomfrubukta) og slappe av sammen med mange av de andre båtene som har seilt samme strekket. Vi håper Fatu Hiva svarer til våre forventninger fra det vi har lest "guider" og farvannsbeskrivelser.

Nå går solen snart i havet og vi håper fortsatt på å få "the green flash" inn på kameralinsen.

Til vår gode danske venn, Karsten, i Panama vil vi si et hjertelig takk for at han har fulgt oss på vår ferd helt fra vi ankom Karibien. Det har vært mange hyggelige samtaler på SSB(kortbølgeradioen) Karsten er blitt en institusjon for de skandinaviske seilerne pluss mange fra andre nasajoner. Fra ham får vi værmeldinger og trøstens ord når "going goes rough". Vi var så heldige å kunne invitere ham ombord til frokost i Balboa og spise middag sammen med ham og kona på hotellet ved Balboa Yacht Club.

Karsten, vi lover å sende reisebrev fra resten av turen til deg også. Radioforholdene mot Panama er vanskelige i Pacific så det må bli kontakt via e-mail nu.

Nå nærmer solen seg horisonten og vi håper på "green flash".

Neste reisebrev fra Fatu Hiva.

Hilsen

Marit og Nils Johan

"Checkmate"