Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.04.28

Reisebrev fra Stillehavet.

Galapagos, 28.april 2006

I dag klokken 10:00 lokal tid lettet vi anker fra Villamil på Isla Isabella. Vår lengste etappe står foran oss. Nærmere 3000 n.mil og kanskje 25 døgn i sjøen på Stillehavet mot Marquesas. Vi har hatt en fin start med vind fra SydVest og flott spinnakerseiling. Vi seiler sammen med to andre norske båter "Necessity" fra Oslo og "Stormsvalen" fra Bergen. Om vi holder sammen hele turen er vel noe tvilsomt etter som vi har en noe raskere båt, men vi har kontakt over kortbølgeradio.

Oppholdet på Galapagos har vært helt fantastisk. Vi har fått med oss den positive atmosferen på øygruppen og sett mye av det skjøre dyrelivet både over og under vann. Vi kom til Wreck Bay som er "byen" på San Cristobal mandag 10.april etter 7 døgn i sjøen fra Panama City. Overfarten gikk veldig bra. I starten var det nesten mere vind enn vi satte pris på, men etter hvert døde vinden ut og det ble mye motorkjøring.

Det var utrolig deilig å få landkjenning igjen. I Wreck Bay lå det mange seilere som vi har møtt før. De fleste skal samme vei som oss. Inne i bukta her var det masse sjøløver som var veldig nysgjerrige på oss "inntrengerne". Når vi svømte kom de og svømte sammen med oss. De var svært lekne, men kan være til pest og plage fordi de tar seg opp på båter med såkalt badehekk og der gjør de sitt fornødne av det tøffe slaget.(vanskelig å få rent etterpå) Befolkningen er veldig opptatt av å bevare mangfoldet på øyene, men desverre er noen av øyene blitt for mye befolket, f.eks. Santa Cruz. Det lever fortsatt etterkommere av nordmenn på noen av øyene, men vi kunne ikke klare å oppsøke dem på grunn av at vi ikke hadde såkalt "cruising permit" slik at vi kunne besøke alle øyene. Vi besøkte kun San Cristobal og Isabella.

Isabella, den største øya, er meget godt bevart og befolkningen her (bare ca 2000 innbyggere) forsøker å hindre den utviklingen som har funnet sted på Santa Cruz hvor det bor ca 16000.

Alle vi har møtt er utrolig hyggelige og hjelpsomme og så lenge vi innordner oss livet her er alt i sin skjønneste orden og de setter umåtelig pris på å få besøk fra seilerne. (vi legger jo igjen en god del dollarer) Equador har US$ som sin valuta i likhet med Panamà.

Vi har hatt flotte opplevelser sammen med vår lokale guide, Alfredo, på Isabella, både på tur til lavakanalene hvor vi kunne svømme sammen med haier, havskilpadder og fisk i alle regnbuens farger. Senere opp til verdens nest største vulkankrater som fortsatt delvis er aktivt. Vi ble først transportert med varebil med seter på lasteplanet(sikkert ikke EU-godkjent), deretter var det en to timers ridetur på litt late hester og deretter en vandring gjennom et utrolig månelandskap hvor man kan kjenne varmen stige opp fra grunnen.

Vi hadde en tur på egen hånd sammen med et par andre båter. Bergensere prøver gerne å være litt tøffe. Tom, skipperen på "Stormsvalen" av Bergen, forsøkte å etterligne brunstbrølene til diger han-sjøløve og det var nære på et angrep fra den lokale varianten. Må ikke komme og komme her!!! Dette var hans revir, må vite!

Villamil og Isabella var den flotteste og kan trygt anbefales for reiselystne normenn.

Hilsen

Marit og Nils Johan