Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.01.27

Reisebrev fra Cartagena. 27.01.06

Vi har nå vært i Cartagena over ei uke og fått litt tid til å se oss omkring. Det bor ca. 2 millioner her av totalt 45 millioner i hele Columbia.

Det er den viktigste havnebyen og her kommer det kontainerskip på rekke og rad. Vi ligger ankret ikke så langt fra kontainerhavnen og Crusbårhavnen.

Når crusbåtene kommer inn er dei ikke lurt å dra til byen. Da er prisne dobblet en stakket stund.

Gamlebyen i Cartagena er omringet av steinmurer, og er meget populær for besøkende. Her er det fine små parkområder og selvfølgelig kirker og gamle palasser. Simon Bolevar, frigjøreren fra spanjolene, har fått sin rettmessige statue her som i så mange andre byer i Sør-Amerika. Det er mye å se. Her er det livlig handel av alt fra billig skrap til flotte juveler.

Colombia er kjent for sine smaragder og det er mange butikker med "innkastere" som prøver å få deg til å handle akkurat hos dem. Det er hyggelig å rusle rundt i gamlebyen enten det er på dagen eller kvelden. Byen er holdt for å være ganske trygg å ferdes i er vi blitt fortalt. Det er da også et ganske yrende uteliv. Bra restauranter hvor man absolutt ikke blir ruinert av å spise selv med godt drikke til. Cartagena er et hyggelig bekjentskap hvor det er lett å bli liggende for lenge. Her har vi truffet igjen seilere som vi ble kjent med for lenge siden. De fleste skal samme vei. Det er en ganske stor koloni med skandinaviske båter, 4 svenske, 4 danske og 2 norske. Den andre norske båten skal til Cuba etter San Blas.

Vi stunder på å komme vidre nå, men det har vært ganske mye vind, og i natt blåste det nesten 30 knop inne i havna. Vi tok ned solseilet for det fanget så mye vind at vi var redd for å dregge. I dag er det fint vær igjen. Regner med at vi kommer av gårde etter helga mot San Blas. Må først kjøpe noen flere smykker med smaragder(emeraldas).

Nils Johan har funnet seg ei ung "profesora" fra Uruguay som underviser seilere i spansk her i Club Nautico. Har fått 10 timers spanskundervisning.

Det begynner nå å løsne med setningsoppbygging og å kunne kommunisere litt bedre med lokalbefolkningen her. Det største problemet er å få dem til å snakke sakte. De har munndiarè. "Hablas despacio, por favor!" på spansk.

Hilsen

Marit og Nils Johan på "Checkmate"