Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.01.16

Reisebrev 17. januar 2006

Vi kom inn til Cartagena på tirsdagsmorgen. Da hadde vi brukt nøyaktig 3 døgn fra Curasao, nesten 500 n.mil. Det siste døgnet ble ganske så tøft med vindhastighet på godt over 30 knop i kastene og sjøene ganske formidable, oppi 4-5 meters bølger. Det var medvind så det gikk unna. "Checkmate" går som på skinner selv i opprørt hav, og vi er veldig glad i vår rormann, autopiloten "Autohelm 6000". Sola skinte fra skyfri himmel og det var varmt og fint. På nettene var fullmånen kjærkommen. Dette minnet sterkt om forholdene på Biscaya i august 2004 bortsett fra temperaturen da.
Det var ganske urolig og det ble lite søvn når man slenger rundt i køya.

Denne strekninga utenfor Colombiakysten er kjent for at det kan være tøft vær. 40% sjanse for å få dette været og vi var blandt de prosentene. Men det gikk bra. Værmeldingene sa ingenting om så hard vind. Dette var kanskje ikke hva man mener med drømmeseilas i Carribien. Men noen ganger, noen ganger er det "ålreit" som Odd Børresen sier. Han sier også at "seilere glemmer fort" og legger ut på havet igjen, ufortrødent. Det gjør vi nok også igjen.

Vi har ikke rukket å se noe av Cartagena enda, men det skal være en fin by og det påstås at det er ganske trygt å ferdes her. Det er først og fremst gamlebyen som er verdt å se.

Her i Colombia er også prisene lave. Vi var ute og spiste filet mignon i går kveld for bare en femtilapp pr person inkl. god drikke og porsjonene er store. Her ligger svenske, danske, noen briter, New Zealendere og en masse amerikanske båter. Svenskene har vi truffet før. De har vært her siden før jul og skulle nå på en utflukt til Merida i Venezuela noen dager.

Colombia er kjent for sine smaragder og det er visst mange som er ivrig på å selge, så da får vi se om det finnes noen som passer for min (Marits) lommebok.

Vi blir nok her ihvertfall en ukes tid. Båten trenger litt vask og stell i likhet med mannskapet etter denne etappen.

Ha det bra, husk broddene og hils til alle.

Hilsen

Marit og Nils Johan

"Checkmate"