Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2006.01.16

Reisebrev 15.01.2006. Det er lenge siden siste reisebrev, men nå er vi igang igjen etter hjemturen i julehelga. Det er i dag 7222 n.mil siden vi seilte fra Norge 4. juli 2004 og nå er vi underveis fra Curacao til Cartagena ca 500 n. mil. Utseilt distanse første døgn var 178 n.mil med god hjelp av medstrømmen innover Caribbean Sea. Vi registrerte over 2 knop medstrøm og fart over grunn var til sine tider på 9,5 knop. Vi hadde fullmåne i natt og vind 15 - 27 knop fra østlig kant. Noe urolig sjø før vi kom ut på dypt vann nord om Aruba og Marakaibobukten i Venezuela. Her kom fullastede Tankbåter ut som perler på ei snor og vi måtte holde god utkikk for disse er ikke så gode å skubbe seg på. Vi har vikeplikt. På morgenen i dag skinte både sola og fullmånen på oss. Sjøtemperaturen har sunket til bare 27,8 grader. Vi planlegger noen dager i Cartagena før vi seiler til San Blas-øyene som skal være noe av det flotteste en seiler kan oppleve. Innbyggerne på disse øyene er såkalte Kuna-indianere. Øyene tilhører Panamà, men indianerne er ikke interessert i å innlemme seg det moderne liv og oppgi sitt privilegium å leve i ett med naturen. Moderne levesett er vistnok uaktuelt. Gjestende seilere blir tatt godt imot og de tilbyr sine håndarbeider og fremfor alt fisk og hummer(langusta på Spansk). Vi ser frem til å bli der noen uker før vi går gjennom Panamàkanalen. Dykking og snorkling skal være noe av det flotteste som finnes omkring San Blas.

Nå ser vi frem til først å besøke gamlebyen i Cartagena som skal være veldig flott og spesiell. Vi er fremme der om to døgn.

Husk broddene når dere går ut på holka! Hilsen Marit og Nils Johan på S/Y"Checkmate"

Iridium-telefonen er nå i drift igjen hvis det er ønskelig å kontakte oss.

Telefon nr: 00 881 631 452 314