Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.09.14

Reisebrev fra " Checkmate" 14.09.05

Vi ligger ankret utenfor Mochima som er en liten landsby innerst inne i fjordarm i nasjonalparken her. Her er det frodig vegetasjon nå som det har vært regntid. Den er på hell nå, for det blir lengre mellom regn- og tordenbygene.

Dette er nok et populært område, for det går båtlaster med folk ut til de fine strendene litt lengre ute i fjorden. Vi måtte betale 1 US$ pr. foot båtlengde for å kunne seile i nasjonalparken, men da kan vi oppholde oss her et helt år, noe som er lite sannsynlig, men kjekt å vite. Man vet jo aldri. Venezuela er ikke det verste stedet å være.

Nå er nok hummersesongen i gang igjen her i Caribbean også. Vi kjøpte en på 3 kg av noen lokale fiskere her. Betalte i underkant av 150 kr. så det er ikke billigmat her heller, men vi hadde minst tre måltider av den. Men det største problemet var hvordan vi skulle få kokt den, for kjelene våre er i minste laget. Vi fant ut at vi måtte gjøre som Reodor Felgen da han skulle fotografere Grønningen, ta det i to omganger. Vi kokte hodet først for at den skulle dø fort, og så halen. Må nok kjøpe ny kjele. Skal hilse å si det var mye mat i den kameraten der.

Noe vedlikehold på båten er det hele tiden. I går hadde vi rengjøring av den eldste kjølemakinen. Det har blitt noe rust på overflaten. Dette ble skrapt bort og litt sort spraylakk gjorde underverker. Ellers har dybdemåleren gitt seg. Det er nok dybdesensoren som har sviktet og vi prøver å få sendt en ny fra Norge med Wencke og Bengt når de kommer på besøk ut i oktober. Å få reservedeler sendt hit er en lang prosess og tollvesenet er skikkelig byråkratisk og absolutt ikke av det raskeste slaget.

Vi håper Simrad i Bergen klarer å fikse saken.

Hilsen

Marit og Nils Johan.