Reisebrev\2004.09.09\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.08.17

”Checkmate ” 17.08.05

Reisebrev fra Bahia Redonda.

Så er vi tilbake i Venezuela. De tre månedene hjemme gikk fort. Vi fikk ikke gjort alt vi hadde planlagt, men et par 40 - års skolejubileum i Trondheim var hyggelig å få med. Ellers har vi fått truffet både familie og venner, men det beste var jo å få treffe barnebarna. De vokser og forandrer seg fort.

Etter at vi kom ned hit igjen har vi hatt litt ”jetlegs” som det heter. Har vært trøtt og sliten. Det er først etter ei uke at vi begynner å fungere noenlunde.

Båten står på land og er i ferd med å få en skikkelig ansiktsløfting. Den blir pussa og strigla etter alle kunstens regler. Det ser veldig bra ut. Ellers så var den godt nedstøvet og noe skitten innvendig da vi kom tilbake så vi har hatt en jobb med vasking. Vi hadde hatt besøk av kakerlakker, men bordsyra blandet med kondensert melk hadde gjort bra jobb. Fant flere døde kakerlakker, men de har en tendens til å komme tilbake. Det er en evig kamp mot disse krypene på disse breddegrader.

Vi gleder oss til å få båten på sjøen igjen. For tiden bor vi på en husbåt her i havna. Den er ok uten noen stor luksus, men med aircondition, og det er nesten nødvendig. Det er nå i slutten på regntiden her. Det er varmt og fuktig. Hver ettermiddag er det torden og regnbyger, men om dagen er det fint. Svømmebassenget blir frekventert ofte når svetten siler.

En amerikansk dame driver vannaerobic hver morgen. Fint å være med der både for trimmens del og samtidig bli kjent med andre båtfolk. Her er få skandinaver nå, bare et par dansker foruten oss. Ellers englendere og amerikanere, noen franske, kanadiske og tyske.

Her i havna er det en hyggelig liten restaurant og bar. Eierne er flinke til å arrangere underholdning for oss ”driverne”. I går kveld var det to som spilte klassisk musikk på fele og gitar. De var fabelaktig flinke. Hørte senere at han med fela var 1.fiolinist i symfoniorkestret i Puerto La Cruz.

Jeg syntes nesten gitaristen var vel så god, men jeg er ingen profesjonell musikk kritiker. Det ble i alle fall en fin og hyggelig kveld.

Når vi får sjøsatt båten kommer vi til å ta noen turer til øyene utenfor her. Det er mange fantastisk flotte steder her med krystallklart hav og flotte områder å snorkle på. Mange av øyene er en del av nasjonalpark systemet og er derfor underlagt diverse restriksjoner.

I begynnelsen av oktober drar vi til Peru for å vandre på gamle inkastier. Det ser vi fram til. Håper at vi der får følge av venner fra Ringebu.

Rundt 22.oktober forlater vi B.R. for å dra videre vestover.
Da får vi besøk av Wencke og Bengt fra Moss. De blir med ut til de fantaststiske øyene utenfor kysten av Venezuela i tre uker og reiser hjem fra Curasau i de Nederlandske Antiller.

Nils Johan er i gang med spanskundervisning. Ei smellvakker dame i havna lærer seilerne spansk. Marit starter i morgen. Det kommer inn noen gloser hver dag, men bøying av verbene er det verste. Så snart denne manøveren sitter prentet i hodet er det spanske språket ganske kurant. Mange nye gloser å pugge, men bare man kaster seg utpå og ikke er beskjeden så tar det ikke lang tid før det går brukbart å kommunisere med lokalbefolkningen. Men man må hele tiden be dem : hablas mas despacio, por favor.(snakk sakte, takk) Ellers har befolkningen her munndiaré. De preiker så fort at det høres ut som mitraljøsen er i sving.

Vi lover å være flittige på hjemmesiden i tiden som kommer.

Hilsen

Marit og Nils Johan