Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.04.19
 

Venezuela, 19.04.05 Reisebrev fra "Checkmate"

Bahia Redonda er en flott marina med alle fasiliteter. Her snakkes det spansk og med munndiarè. Umulig å få med det kvekk når de innfødte snakker seg imellom og selv om vi ber om "hablo mas despasio, por favor" så raser de i vei og det meste går hus forbi. Noen få snakker engelsk med sin spanske aksent, men med en kombinasjon spansk, engelsk og fingerspråk ordner det meste seg. Vi skal igang med spanskkurs med det første.

Vi har brukt mye av tiden til å gjøre oss kjent her. Det er ganske store områder. Flere marinaer som ligger ved siden av hverandre. Det er et stort område med boliger og feriehus som absolutt ikke er av det dårligste slaget. Området er inngjerdet, med bevepnet vakter, men det er vannkanaler på kryss og tvers så det er mulig å bruke gummibåten når en skal til butikkene. Avstandene er så pass store så det blir til at en tar drosje. Det meste er jo å få tak i de store varesentra her også, og selv om det er dyrere her enn på Margarita, så er det ikke avskrekkende. Det er veldig populært med forskjellige " velvære klinikker" her. Her i havna er det mulig å få¨både massasje for støle muskler og stell av negler. Det kostet 30 kr å få gjort manicure og pedicure. En par timers massaje kom på 120 kr. Da var en helt mørbanka etterpå. Tror det var noe kinesisk opplegg for han pratet om x og y og ristet liksom avfallsstoffene av fingrene etterpå. Jeg skjønte ikke mye av det, men etter birkebeineren tror jeg mange kunne hatt godt av denne behandlingen.

De fleste båtene her i Bahia Redonda er amrikanere, noen britiske, tyske og et par dansker. Etter hvert har vi da fått litt kontakt med flere. Amerikanerne har vært her lenge og kjenner hverandre godt. Det blir arrangert felles barbeque en gang i uka. Det er jo en fin måte å treffe andre på.

Ellers så er det kjærkomment med badebasseng når det er på det varmeste, skjønt vannet er så varmt at en blir nesten ikke avkjølt, men i dusjen er det kjølig.

Parkanlegget omkring er fint med masse blomster og palmer. Det sysselsetter mange å holde det i orden. En dag var det vedlikehold på noen kokospalmer ved bassenget. En mann klatret opp i toppen på palmen. Stigen rakk bare halveis opp på stammen, videre dro han seg opp etter grenene. Så satt han der og kappet av tørre greiner og kokosnøtter uten sikring av noe slag. Det var ikke mye HMS der nei. Det ble et paradoks da vi senere så på nyheter på internet fra hjemme at arbeidstilsynet nektet de kommunale gartnere i Skien å stusse trærne i parkene på grunn av for dårlig sikring; spesiel gardintrapp 2 meter over bakken.

På torsdag drar vi på en ukes tur innover i landet. Det blir spennende. Da blir det ikke skrevet til hjemmesiden før vi kommer tilbake. Båten skal takes opp 2.mai. Vi reiser hjem 8. mai.

Hilsen

Marit og Nils Johan