Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.04.07
 

Reisebrev 07.04.05

Vi er nå på vei til Puerto La Cruze. Vi stoppet i går på øya Cubagua som vi hadde blitt anbefalt av andre seilere. Det blåste ganske friskt, over 30 knop i kastene, da vi ankret opp der på 3 meters dyp, men det var godt ankerfeste så det var ikke noe problem.

Øya har ikke fastboende lenger, og jeg har lyst til å si som i slageren:" No øl, no vin, no dram, det var bare kaktus og sand" pluss noen leskur for fiskere. Det er vistnok en forskningsstajon der også, men hva det forskes på vet vi ikke. Men ellers er det nok et populært utfartssted for det er fine strender og klart vann, og et utbrent fergevrak som ligger der er det mulig å snorkle/ dykke på. Men øya har en dramatisk historie. De første europere, spanjolene, slo seg ned her, og farvannet var fullt av perleskjell noe som de visste å utnytte, så de stakkars indianerne som bodde her ble tvunget til å dykke etter perler, og bare i løpet av ett år ble det eksportert 820 pounds av perler. Men med en slik rovdrift på mennesker og perler tok det snart slutt, og en tidevannsbølge(tsunami) på 1540 tallet ødela bosettingen. Inne på øya er det også en saltpond, og den luktet det ikke særlig godt fra. Vi var eneste båt som ankret over natta der. Skipperen sover like godt, men co skipper er litt mere nervøs. Det går rykter om tyverier fra seilere og vepnet ran så man tar sine forholdsregler med å ta opp gummibåten og påhengeren og med alle luker låst så ble det ei rolig natt etter at solgangsvinden hadde løyet, og i dag ble det også morgenbad. Temperaturen var som på en god norsk sommerdag, 23,6 gr. så det var friskt. Vanntemperaturen er betraktelig lavere her enn i Grenadinene.

Når vi har ligget ankret utenfor større steder som Porlamar på Margarita er det ikke så fristende å bade, skjønt det hadde sikkert vært ok. Her er ikke befolkningen så nøye med hva de slipper ut i havet.

Nå seiler vi, men foreløbig er det ikke så mye vind, men sol fra skyfri himmel og varmt.

Hilsen

Marit og Nils Johan på " Checkmate"