Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.03.26
 

Reisebrev fra Los Testigos, Venezuela. Langfredag 2005.


Vi ankom Los Testigos etter 12 timers seilas fra Scotland Bay,Trinidad. Vi startet fra Scotland Bay kl 02:30 i fint måneskin og fikk en fin NE bris rundt 17 knop og med 3 knop medstrøm gikk det fint unna. Vi ankom L.T. kl 14: 20, 97 n. mil, og ankret ved Guardia Costa på den sørligsste av øyene. Guardia Costa som er omtrent det samme som kystvakta hjemme har et lite rundt hus hvor gjestenede båter skal melde seg. Offiseren vi møtte var meget hyggelig og ønsket oss velkommen "bienvenidos en Los Testigos" og vi svarte med "muchas gracias senor". Det er ingen ofissiell inklarering her. Det må vi igjennom når vi kommer til Margarita. Der må vi bruke en agent som ordner med papirer etc. Skal vi gjøre dette selv er det lett å gå seg vill i jungelen av kontorer og byråkrati. Da betaler vi heller en slant til en agent som kjenner alle irrganger.

Vi er nå ankret på Testigos Grande altså den største av øyene.

Befolkningen her er veldig hyggelige og etter at vi var innom Guardia Costa og kom ned på stranda ble vi bydd på rom og cola av noen ungdommer. De synes nok det er interssant å møte utlendinger på visitt.

Los Testigos er utrolig vakker med fine kritthvite sandstrender, svære hvite sanddyner og mye av øyene er dekket med ugjennomtrengelig kaktus. Kaktusen her er mange steder over 3 m høy så vi skal ikke utfordre å gå turer utenom stiene.

På to av øyene er det fastboende fiskerfamilier som vi håper å få en god kontakt med de 4 dagene vi blir her. Vå får da praktisere våre spanskunnskaper pluss fingerspråket, for det er lite sannsynlig at de prater engelsk, kanskje noen få ord, men med kombinasjonen kan vi nok kommunisere.

Det var godt å komme seg ut av Chaguaramas og til desse mindre sivilisetre øyene lenger vest i det Caribbiske hav.

Vi lover flere reisebrev herfra de kommende dager når vi har fått utforsket mere.

Hilsen

"Checkmate"

Marit og Nils Johan