Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.02.20
 

Reisebrev 2 fra Tobago

Hei, hei.

Nå er vi alene igjen. Helen med fam. og Synnøve har reist hjem i dag. Det er litt trist når folk reiser, men i morgen får vi nytt besøk fra Ringebu. Tiden her med barnebarna har gått fort. Når de først hadde blitt aklimatisert med hensyn til tidsforskjell, har de storkosa seg her. Med en sjøtemp. på rundt 30 gr. er det ingen grunn til grine over at det er for kaldt. Hanna er flink til å svømme, og hun klarte å snorkle også. Lavrans svømmer ikke, men har kommet seg svært på denne tiden. Minsten, Olav, bare labber uti vannet. På varmeste dagen har det vært fint å være ute på båten. Der er det mere luftig, og fint å bade fra båten.

Vi fikk med oss karnevalet på Tobago. I Scarbourgh som er hovedstaden på øya var det et fantastisk opptog med kostymer på linje med karnevalet i Port of Spain på Trinidad. Det er utrolig hva som legges ned av fantasier og en masse arbeide for å få frem de beste kostymer for det årlige karneval som kommer hvert år 40 dager før påske. Det sies at dagen etter karnevalet begynner de fleste å jobbe med neste års kostymer. For oss normenn er det ganske uforståelig at dette er årets høydepunkt, det er en slags 17de mai. Alle utenom de som deltar i paraden er kledd i sin fineste stas og bivåner det hele fra sidelinjen.

Tobago er en flott øy med meget hyggelige innvånere. Alltid smilende og hilser blitt når vi møter folk på gaten eller på sjøen.

Øya er grønn og frodig med regnskog lengst norøst på øya.

Vi hadde en runde på øya med en Maxitaxi bl.a. opp til et reservat med fossefall hvor vi kunne ta en dusj under fossen som var kanskje 15- 20 m. I kulpen under var det masse fisk som ungene kunne mate med kjeks og lignende. Kanskje ikke rette foret for de som er inne på oppdrettsnæringen.

Vi koser oss her på Tobago.

Hilsen

Marit og Nils Johan