Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2005.02.08
 

21.02.08

Reisebrev fra Tobago.

Vi kom til Tobago 31. januar og ankret i Carlotteville nordøst på øya. Vi hadde en nattseilas fra Petit St. Vincent sammen med den norske båten "Marita II" i en fin NNØ bris. Charlotteville er et "lazy" lite samfunn hvor haner og høner med kyllinger rusler rundt i gatene. Bilistene er flinke til å unngå å kollidere med disse fotgjengerne. Ellers ser det ut som om verden har stått stille her i mange år. Riktignok har det nå blitt mulig å klarere inn hos Customs og Immigrasjon, men det er en laaang prosess med 4 eksemplarer med blåpapir imellom og som på de fleste av øyene her borte er det å fylle ut de samme papirene opp til tre ganger. Carlotteville hadde imidlertid et flott bibliotek med internett aksess, men kun for medlemmer.

Videre seilte vi i meget svak vind ned til Store Bay hvor vi ligger ankret rett utenfor hotellet hvor Hanna, Lavrans, Olav, Helèn og Sigurd bor. De hadde en lang og litt uryddig reise og det er ikke fritt for at de små ennå ikke har akseptert at det er 5 timer forskjell i tid. Olav våkner i halv tre tiden og er lys våken.

Ellers koser de seg på stranden på formiddagen før sola kommer i cenit. Da blir det i varmeste laget og de må kjøle seg ned i leiligheten hvor det er "Air Condition". Cocco Reef Resort er et av de nyeste hotellene her på Tobago og er utrolig flott med egen strand som er beskyttet av en "bereakwater" eller molo. Dette for å unngå at de store bølgene bryter så mye at det ikke går an å bade. Vanntemperaturen ligger fortsatt over 29 grader, og vi har en fin Sørøst bris hele dagen, men er svakere om natten. Vi er nå midt i karnevalstiden og innbyggerne forbereder seg til det store opptoget på mandag/tirsdag. De fleste deltar nok på karnevalet i Port of Spain på Trinnidad som er holdt for å være på høyde med Karnevalet i Rio, men i Scarbourgh her på øya blir det også full fart i kveld og i morgen.

Hilsen

Marit og Nils Johan