Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org

Martinique 2005.01.09
 

Vi ligger for anker i Le Marin på Martinique. Skipperen har fått skadet ei tann og har oppsøkt en dentist her på øya. Martinique er kjent for å ha det beste helsetilbudet blant de Caribbiske øyene. Tannlegen er spesialist innenfor mange disipliner, bl.a. kirurgi, implantat, etc.etc. og han snakket noenlunde bra engelsk med fransk aksent. Beslutningen etter grundige vurdering ble å sette på ei porselenskrone til den nette sum av 700 Euros. Det var jo et fantastisk tannlegestudio han hadde Dr. Rosè og den rypa til assistent. Håndplukket! Det var musikkvideo på en skjerm over tannlegestolen som pasientene kunne se og lytte til, og med fjenkontroll og røntgenbilde av denne tanna på skjermen med muspeker og forklaring på franskengelsk. HighTeck på Martinique. Han hadde kontor/klinikk i et imponerende helsesenter. Her var alle spesialiteter samlet inklusive apotek etc.etc. Kanskje byggekomiteèn for Ringebu helsesenter burde ta en studietur hit for å samle erfaringer???

Mens Nils Johan tilbrakte tiden i tannlegestolen, dro jeg sammen med Pernilla, Tomas og deres to barn, som er på den svenske båten " Tingeling", inn til Forte de France. Det er hovedstaden og en litt større by. Utvalget av klær og sko, særlig sko, er ganske bra her. Det ser ut til at det er bedre velstand her enn på mange av de andre øyene, men det er visst ganske stor arbeidsledighet. Det virker mere europeisk her. De er jo med i EU, men den drosjebilen vi hadde på turen hjem hadde ikke vært gjennom noen EU-kontroll. Han hadde dårlig ventilasjonsanlegg og i tillegg visste han ikke hvordan det skulle brukes. Thomas fant ut hvordan det skulle brukes da vi nesten var fremme. Det regnet i bøtter og spann, mye trafikk og det ble mørkt. Det var veldig varmt og fuktig, og det dugget på frontruta så han så ingen ting. Sjåføren satt med ei fille og prøvde å tørke bort dugget, men det hjalp ingen ting. Noen ganger var han på feil side av gulstripa, og andre ganger nesten utenfor veien. Han kjørte heldigvis sakte, men så redd på en biltur er det lenge siden jeg har vært. Ellers er det bra vegstandard på hovedveiene her. Her er også fine strender og hotellanlegg, så det er absolutt fint å feriere her på Martinique. Men for de som har kjøpt dyre ferieuker her i Carribien nå, burde få tilbake pengene sine. Helt siden nyttår har det vært dårlig vær. Det har regnet hele tiden, og sola har glimret med sitt fravær, men det er jo varmt alikevel.

Vi blir liggende her noen dager til Nils Johan får krona på verket. Så seiler vi sørover mot Tobago via St.Lucia, Bequia, Mustique.

Hilsen

Marit og Nils Johan