Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


 

Caribbean, 2005.01.01


Det er 1. nyttårsdag, og vi ligger nå for anker utenfor Rodney Bay på St. Lucia. Vi valgte å feire nyttårsaften stille og rolig her i Rodney Bay. De andre norske båtene befant seg på Bequia eller lengre sør. Det blir et antiklimaks når familie og venner som har vært sammen med oss lenge reiser hjem. Men med disse moderne kommunikasjonsmidlene hadde vi kontakt til hjemlandet. Katastofen i Asia satte selvsagt preg på hele tilværelsen og vi har fulgt med på norske medias oppslag. I Rodney Bay har vi tilgang på raskt trådløst internet.

Vi feiret julen på Bequia. Lille juleaften var det norsk pinnekjøtt med alskens tilbehør ombord på "Havild". Det smakte deilig selv i varme strøk. Juleaften var det først samling hos norsk/svenske Mariann til gløgg og pepperkaker. Hun bor her det meste av tiden, men er hjemme i hurricane sesongen. Hun driver også en del med humanitært arbeid for barn, så det var utlodning av gaver som de besøkende hadde med seg. Her møtes da hovedsaklig skandinaviske båtfolk. Det var et hyggelig selskap.

Gløgg og pepperkaker hos Marianne på Julaften.

Mariann og Peter seilte Colin Archer skøyta "Fredag" over hit for mange år siden. Den historien blir for lang å ta her, men det er skrevet en egen bok om "Fredag" : "Farvel til kakerlakkene". Senere på dagen var det grillparty på stranden, men der ble vi for sein til å melde oss på, så vi spiste vår utsøkte ribbe (stekt av Anny i Ringebus eminente slakterbutikk, vakumpakket, frosset, sendt rundt i Caribbean, men dukket tidsnok opp til jul; bagasjen til Eli, som kom 18. desember, var litt på avveie en periode), så denne gangen slapp vi å spise kyllinglår slik vi gjorde for 14 år siden.

Etterpå dro vi i land til de andre som var på stranden. Det blir en helt annen julestemning her enn hjemme, selv om det pyntes med glitter og juletrær her som hjemme, og nisseluene er de samme, men svetten siler. Da er det jo behagelig å kunne hoppe i sjøen for en avkjøling, skjønt avkjøling når vanntemperaturen ligger på over 29 grader. Det hjelper i hvertfall en stund. 1. juledag dro vi sørover til Tobago Keys som er noen ubebodde øyer som ligger innenfor et korallrev. Her er det fine strender og klart vann, og det er flott å snorkle ute på korallrevet. Her hadde vi et par fine dager sammen med Arne, Vidis, Petter, Eli og Håvard. Vi ankret like ved "Northern Star", våre danske venner, Anne og Mogens og hadde to fantastisk fin dager på Tobago Keys før vi måtte sette kursn nordover igjen. Det nærmet seg hjemreise for noen. Vi tok et stopp i Cumberland Bay sammen med Arne,Vigdis og Petter. Et utrolig møte med de fattigste innbyggerne på St Vincent. Alle ville gjerne gjøre en innsats for oss for noen EC$ (Estern Caribbean Dollar). Vi hadde et uforglemmelig måltid på restauranten til Joseph. Dette etablisementet hadde neppe fått godkjenning hos næringsmiddeltilsynet i Norge, men maten smakte godt og Joseph syntes vi var av de hyggeligste han hadde møtt.

Tobago Cays 1. Juledag "Red snapper" var på menyen hos Joseph i Cumberland bay.

Nå ligger vi ankret ute ved Pigeon Island og må erkjenne at vi savner all de hyggelige menneskene vi har vært sammen med så lenge. Det hender at vi feller en tåre avog til når vi tenker på de mange hyggelge stunder vi har hatt både under forberedelsene, overfarten og den tiden her i Caribbean. Vi savner også slekt og venner hjemme i gamlelandet. Om ikke lenge får vi besøk av Olav, Lavrans, Hanna, Helen og Sigurd + Synnøve. Da blir det full fart igjen. Senere kommer Anne Marie og Victor så vi har mye å se frem til.

Over helga seiler vi opp til Martinique og blir der noen dager før vi setter kursen sørover mot Tobago hvor vi skal møte Helen&Co.

Ha et riktig Godt Nyttår alle som er innom www.sy-checkmate.com!!!

Hilsen

Marit og Nils Johan