Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.12.20
 

20.desember 2004 - Julehilsen til alle som stikker innom vår hjemmeside.

Vi ønsker alle en God Jul og et fremgangsrikt nyttår.

Her har vi ikke fornemmelse av at det snart er jul selv om vi hører julesanger og det er julepynt over alt. Glade jul spilt på steelband er litt spesielt. Her er det varmt og fuktig. Det kommer noen regnskyll som bare styrter ned. Vi var en dag på golfbanen, og det var en våt fornøyelse og varmt. Vi var glad vi hadde slike golfbiler å kjøre rundt i, ellers tror jeg ikke vi hadde orket 18 hull. Det var en morsom bane å spille på.

Her om dagen var vi på en utflukt til regnskogen. Vi ble plassert på lasteplanet av en lastebil. Tror ikke bilen hadde gått igjennom EU kontroll. Vi kjørte ganske langt syd på øya hvor vi ble tildelt sykler. Det var slike "mountain bike " sykler så de var ganske bra å sykle på. Vi syklet opp til et fossefall oppe i regnskog. Vegstandarden var ikke noe å skryte av. Den var hullete og steinete, så en skulle holde tunga beint i munnen,og det var bra at vi hadde god fjæring på syklene. Vel oppe badet vi under fossefallet. Det kunne vel være 70foot ( ca.23 m høyt) og det var skikkelig trykk på den dusjen. Etterpå syklet vi gjennom plantasjer og krysset elva flere ganger. Vi var ganske skitne og svette, men en opplevelsrik tur.

Ellers så har det vært en del arrangementer hele tiden og vi har en del kontakt med andre norske, danske og svenske båter,så det blir en del sosialt samvær også. Vi blir etter hvert som en stor familie alle sammen. 

Vi har hatt premieutdeling uten at vi fikk premie denne gangen, og ARC blir avviklet i løpet av helga. Eli kommer nå i helga. De andre mannskapet tar inn på hotell nå. Kjell reiser hjem 22.des., og Arne får besøk av familien, leier seg båt her og seiler sammen med oss ned til Bequia og feire jul der. En norsk/svensk dame som bor der pleier å be alle norske og skandinaviske på gløgg og pepperkaker på juleaften. Senere er det samling på stranden med barbique. Eli har med seg ferdigstekt ribbe og surkål. Skipperen på "Havild"får 7 kg med pinnekjøtt og aquavitaen er på plass, så det blir nok norsk juleaften, men andre temperaturer.

Vi skal opp hit til St.Lucia igjen når Eli og Håvard reise hjem. Etterpå tror jeg at vi seiler til Martinique noen dager før vi setter kursen sørover igjen.

Vi har det bare bra, og vi har ikke vært syke så langt. Nils har bitt et stykke av en tann, så han håper at det er noen i bekjentskapskretsen med de rette kvalifikasjonene som føler seg kallet til å ta en tur over.

Ellers ser vi frem til mange e-mailer fra alle lesere av vår hjemmeside. Vi synes det er veldig hyggelig å høre nytt fra hjemmlige store og små begivenheter.

Hilsen

”Checkmate”

Marit og Nils.