Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.12.13
 

13.desember 2004

Hei !

Nå har vi vært i havn i 5 døgn. Deilig å ligge i ro uten en bevegelse i båten. Vi har gått fra det ene party til det andre.  Første kvelden var vi ute på den lokale landsbyen på såkalt ”streetdans. Det spilles raggie musikk med et lydnivå som ikke er forenlig med tinnitus rammede. Her får man kjøpt det meste fra små lokale boder det være seg matretter, øl, rompunsh og de som er rastafarier får det som trenges av dop. Rastafarikulturen har legalisert bruken av marihuana eller ugrass (weed) som det kalles på brukerspråket. Et utrykk de har er: ”You don`t drink and drive, you get high and fly” Det er en del av deres rligion.

Andre kvelden var vi ute på Pigeon Island på Caribbean Party med oppvisning i lokale danser og show omkring alle de båtene som var ankommet. Fortsatt er en av de norske båter ute på havet. Den er ventet inn på fredag.

Vi har også svingt golfkøllene på den lokale golfbanen. Drepende varmt, men en flott bane hvor det er påbudt med golfbiler. Uten bil hadde vi nok ikke klart mer enn 9 hull.

Temperaturen er rundt 30 gr, men det er en jevn bris så det er ikke helt uutholdelig. Det er verst om natta.

Eli kommer 18. desember. Eli og Håvard blir med helt til 30. desember. Arne og Kjell flytter da til et hotell med aircondition. Det høres deilig ut. Kjell reiser hjem til jul mens Arne får besøk av Vigdis og Petter og har leid seilbåt og seiler sammen med oss til Bequia og Grenadinene.

Etter hvert seiler vi sørover til Bequia og Admirality Bay og feirer jul sammen med alle de norske båtene og mange skandinaviske båter. Der bor Mariann som inviterer på gløgg på julaften. Etterpå blir det barbeque på stranda sammen med hele gjengen.

Vi håper alt står bra til oppe i kalde nord.  Marit har akkurat nå kunne tenkt seg å lage engler i snøen!!

Hilsen

”Checkmate”