Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.12.10
 

Fredag 10. desember 2004: Ankomst St.Lucia

Hei !

Vi ankom St. Lucia i dag  og gikk over mål kl. 06:13:30 etter 18 dager og 2790 n. mil. Flott mottagelse på morgenkvisten hvor mannskap fra våre danske venner på Northern Star møtte oss ute i kanalen inn til Rodney Bay. Veldig hyggelig å bli møtt på en slik måte. Vi ble geleidet inn til vår bryggeplass over VHF og ble servert rompunch og frukt av ARC - gjengen.
Etter en del festivitas med Champagne ombord på "Havild" ble det opprydding og rengjøring av båten og nå slapper vi av før vi drar til den lokale byen like ved marinaen; Gross Islet og deltar i fredagens "streetdans".
Det er ganske likedan her nå som i 1990 da vi kom i mål etter 22 døgn og 16 timer i sjøen. Vi fulgte omtrent samme ruta som for 14 år siden, men vi skulle nok ha gått lengere sydover i år for å finne bedre vind. Vi hadde nok kommet kanskje et døgn raskere over, mål men du verden; vi hadde en kjempeflott seilas med god mat og mange minnerike opplevelser. "Havet blir aldri kjedelig" ikke to like bølger, masse fisking mye lesing, kontakt med andre båter og ikke minst alle de e-mailene begge veier.
Vi takker alle som har sendt oss e-mail-hilsener og vi har skjønt at mange følger oss på www.sy-checkmate.com og det synes vi er hyggelig.
Vi skal etter hvert som vi kommer i sving i båt uten slingring, legge inn noen stemningsbilder fra overfarten.
Vi har det godt og varmt.
Hilsen
"Checkmate"