Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.12.09
 

Torsdag 9. desember 2004: Dag 19

Hei,hei alle sammen.

I dag skriver vi 9. des. og vi har igjen i skrivende stund 140 nautiske mil til St. Lucia. Vi regner med å være inne i morgen formiddag, litt avhengig av fart. Akkurat nå surfes det unna i opptil 12 knops fart i de største bølgene, og nå ser vi også en båt foran oss, og da tennes konkuranseånden hos Håvard og Arne. Vi har nok ikke gjort det så veldig bra totalt sett denne gangen selv om vi har brukt færre døgn, men vi har seilt bra og ikke tatt noen sjanser. Det er greit å komme over med båt og utstyr i behold. Tiden har gått utrolig fort. Det "Per H.Kristiansen" <perhenni@online.no>er noe å finne på hele tiden. Vi har fått en del fisk som vi har frosset ned noe av, så vi har hatt ferskt kjøtt og fisk til middag hele veien.

Det er fint å ha mail og radiokontakt her ute på havet. Da føler en seg ikke så isolert. Også iridiumtelefonen er en flott oppfinnelse. Det er jo som å snakke i mobiltelefon. Vi har følt at vi har hatt bra kontakt med omverdenen. Høydepunktene på dagen er jo å lese emailene som har kommet både fra hjemlandet og fra andre båter.
"Harald Jensvold" <hjen@broadpark.no>
Selv om vi har hatt en alle tiders overfart med både god mat og drikke, og hvor vi har holdt hygienen på et aksptabelt nivå, så gleder vi oss til å komme i land å få tatt en skikkelig dusj hvor vannet bare kan renne, og hvor bordet står i ro slik at maten holder seg på tallerkenen. I mens så steiker sola og vi må avkjøle oss med sjøvann. Flyvefiskene blir skremt opp når vi kommer susende,  så de piler ialle retninger. Snedige figurer som ser ut som en blanding av fugl og fisk når de flyr. Vi har hatt noen eksemplarer om bord også.
Vi skal oppdatere hjemmesiden : www.sy-checkmate.com med bilder og en liten video når vi kommer i mål.

Vi regner med at det blir litt festivitas når vi kommer over. Den første norske båten over har lovt å ha kald champagne når vi kommer. Det skal smake.

Seilerhilsen fra

Marit og Nils