Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.11.17
 

Onsdag den 17.11 kl.1200

Vi er nettopp kommet tilbake fra vær og kursseminar. Stemningen er upåkagelig, men begynner å bli spendt. 4 dager til start. Værmeldingene for dagene fremover synes som ventet. Litt vind fra øst som skal bringe oss ned til pasaten. Derfra er det trade-vinder.Det innebærer at vi seiler sørover til smøret smelter og så rett vest. Ingen hurricaner, men squalls må vi passe oss for. Squalls er meget intensive regnbyger, men kraftig vind i forkant. På dagen sees de, men på natta er de ikke så enkle å fange opp.

Arne kom på mandag, godt kledd med jakke, fleece, langbukse og sokker. Nå er han aklimatisert, med kortbukse, og t-skjorte han som oss andre.

Innkjøp av proviant og drikke er vi kommet meget godt igang med. Vann, øl og vin er på plass i alle stuverom. Grovbrødmel i vakumpakkete poser har vi med fra Norge. På fredag får vi halvstekte brød fra en norsk baker sør på øya. Eske på eske med hermetikk og andre varer er kommet fra supermarkedet. Fersk kjøtt og frosset kjøtt kommer på fredag. Det samme med egg og ferske grønnsaker. Regnestykket er f. eks. 1 egg x 5 mann i 25 dager + litt til.Det samme regnstykket gjelder for alle varer. Det blir en anseelig mengde. Vannlinja på båten burde vært flyttet 5 cm.

Alle varer skal sjekkes før de kommer ombord for udyr. Likevel oppdaget vi vår første kakkerlakk ombord i akterlugaren i går. Vi fikk fanget den, men hvor mange andre har kommet ombord?? Idag setter vi opp kakkerlakkfeller, vi har nok manskap allerede. Disse svære beista kan vi godt unnvære.

I går kveld var det dinners crew med over 500 deltagere på en eksklusiv seilerklubb. Dans og mye god mat. Med oss var også Kenneth. Han kom for å besøke oss fra Mallorca der han bor fast. Kenneth har reist med Nils og Marit for 14 år siden. Et hyggelig bekjenskap.

Det blir ikke så lett for oss å oppdatere hjemmesidene på 3 uker fram til vi er i Karibien. Men vi kan sende email fra båten til de vi har email adressen til. Hvis du ikke står på denne lista og vil samtidig høre hvordan vi har det, så send oss en mail med adressa.

Mailadressen til båten er: la8oja@winlink.org

Hvis det er første gang du sender mail til oss må du registrere deg som sender over winlink.org. Det er en enkel prosedyre, men er laget for at vi skal slippe å få mye spam. Vi bekrefter saa fra Checkmate over mail at vi vil at du skal stå på listen over de vi ønsker mail fra.

Det enkleste er å nå oss på mail, men det er også mulig å nå oss på satelitt telefon. Telefonnummeret finner du på hjemmesidene våre,

Vi gleder oss og ser fram til å komme i sjøen igjen

Masse hilsen fra Marit, Nils, Arne og Kjell