Reisebrev\2004.10.08\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.10.08
 

Vi startet fra Madeira med kurs for Grasiosa , ei lita øy på nordspissen av Lanzarote, tirsdag 28.sept. i flott vær og fin vind bak tvers. Værmeldingene som vi hadde fått lovte lite vind, men det er ikke alltid at de stemmer. Utpå natta økte vinden på og vi målte mellom 30 og 35 knops styrke (mellom stiv til sterk kuling), og det ble etter hvert grov sjø og tilværelsen ble svært urolig for å si det mildt, men det gikk fort unna selv med lite seilføring. Under slike forhold blir det slankeforhold om bord, vatn og brød. Det blir urolig søvn også. Vi prøvde å sove litt på dørken, for der er det minst urolig. For ikke å sovne fra utkikk, satte vi mobilen på vekking hvert 20. min. og lå med den i handa for å kjenne at den ringte også. Vi var jo ikke forberedt på så hard vind. Dette holdt seg ca. et døgn, så roet det seg og vi kom fram til Graciosa etter 42 timer, slitne men i god behold. Etter en velfortjent ankerdram  sov vi i flere timer.

Graciosa er ikke utsatt for den store turistinvasjon, men er et poppulært sted for langturseilere. Den har en god havn, og ellers har den det en har behov for. Her er velutstyrt supermarkeder, slakter, post og restauranter for å nevne noe. Her er det sand og ikke noe asfalt. Spesielt, men et trivelig sted og vi ble her i 5 dager. Havnemesteren var bortreist  på ferie så derfor betalte vi ikke noe for å ligge der.

Fredagsaften var det samling på moloen hvor den enkelte tok med seg litt mat og drikke. Det ble et hyggelig treff med seilere fra mange land. Vi var to norske båter i selskapet. En treffer jo så utrolig mange spennende mennesker som har opplevd så mye i sitt liv. For eks. svenske Kai som nå var pensjonist og soloseiler og har vært diplomat/generalkonsul i mange land, bl.a. også for Norge i Yjemen. Han hadde vi mye kontakt med og fikk høre de utroligste hendelser som han hadde vært igjennom.

Lørdag var det en årlig svømmekonkurranse med 500 svømmere, alt fra racere til mosjonister i alle aldersklasser. Vanligvis svømmer de over sundet fra Lanzarote, men i år var vind og strøm for sterk, så de gjorde en runde ut fra Graciosa og tilbake. Mye folk og liv. Vi ble sittende på en restaurant sammen med noen av de lokale som deltok, og etterpå ble vi invitert om bord på en "Fairline 400"  hvor vi fikk traktering av både mat og drikke. Eieren av båten hadde dårlige nyrer, så han måtte gjøre dialyse på seg selv hver fjerde time. Det var jo litt spennende å se for en "gammel" sykepleier.
Vi hadde en hyggelig stund om bord sammen med gjestfrie folk.  Vårt spanske ordforråd er noe begrenset, men det var et par av dem som snakket litt engelsk, så med fingerspråk i tillegg er det utrolig hva man forstår. Utrolig hyggelige spanjoler.
Vi må virkelig si at vi er priviligerte som har muligheten for å oppleve verden på denne måten.
Nå ligger vi i Marina Rubicon på sydspissen av Lanzarote. Ny flott havn med gode fasiliteter. Her er det godt og varmt, og vi nyter tilværelsen virkelig i noen dager før vi drar til Las Palmas hvor vi skal dra  hjem fra. Her blir vi heller ikke ruinert om vi tar en tur ut på en av de mange restauranter for å spiser godt.

Hilsen

Nils og Marit