Reisebrev\2004.09.20\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.09.20

Vi har nå forlatt fastlands Europa og vi fikk en frisk seilas fra Cascais til Porto Santo, den vesle øya nordøst for Madeira.  Med NNV til NNØ vind opp i 28 knop gjorde vi unna turen på 475 n. mil på 3 døgn og 3 timer. Noe slitsomt var det da det slingret som verst. Med vinden på skrå bakfra blir slingringen ofte svært ubehagelig og hvert steg må nøye planlegges  for ikke bli slengt rundt i båten.
Nå er alle ubehageligheter imidlertid glemt for nå ligger vi for eget anker utenfor moloen her og med 25,4 grader i sjøen, 28 grader i lufta og en nordlig bris har vi ingen grunn til å klage. Her kan vi bade rett fra båten.
Det ligger to andre norske båter her også. Den ene "Citrina" en Gambling 34 med to om bord startet samtidig med oss fra Cascais, men brukte 4 døgn på turen. Den andre "Glad",  en Comfort 30 med et ungt par om bord.  Begge båtene skal også over til Caribbean og deltar i ARC seilasen.
Porto Santo er ei vulkansk øy med fjelltopper opp i 512 m. Det er ei fin sandstrand rett innenfor her vi ligger ankret. Det går båt til og fra Madeira hver dag og mange turister som reiser til Madeira tar seg en tur hit for å bade fra den lange sandstranda.
Det er stort sett turisme som er inntektsgrunnlaget her på øya. Det er også anlagt en ny golfbane her, men den er ikke helt ferdig ennå.
Ellers er det en bra marina innenfor moloen. Vi kommer til å gå inn dit om noen dager for å fylle opp vanntanker og spyle av salt og vaske båten både inne og utenpå. Det er ganske tøft miljø for alle komponenter om bord så det gjelder å vedlikeholde hele tiden.
I dag baker Marit brød til frokost. Grovt hjemmebakt er mye bedre enn disse fine rundstykkene man får på "super`n".
Vi blir nok liggende her i mange dager før vi seiler videre til Madeira og Lanzarote.

Hilsen
Marit og Nils Johan