Reisebrev\2004.08.19\index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  S/Y Checkmate - Beneteau First 43.5                                                                   Skipper: Nils Todal , mail: la8oja@winlink.org


2004.08.19

Hei og takk for sist.
Vi har mailet med "Northern Star". De er i La Curona etter en temmelig tøff overseiling. Skal ta det med ro noen dager og så seile smått og pent nedover kysten av Spania og Portugal. Har fått anbefalt mange små havner mellom La Curona og Lisboa. I mange av de havnene kan man ankre på svai. Det ser vi frem til nå etter så mange døgn i brygga. Jeg har vært innom flere av disse på turen ned til Gran Canaria i 1990 og i 1995 da vi seilte "Checkmate" hjem fra Cala DÒr på Mallorca.
Som sagt har vi kontakt med to andre båter som er meget interessert i at vi seiler sammen. Vi kjører da vakter på skift med VHF - kontakt. Dermed kan vi sove noe mere enn om vi seiler hver for oss.
Jeg sender en QTH fra den posisjonen vi hadde da vi snudde. Det var et "hælvete" der ute. Vinden ble nesten midt i tryne og med en noenlunde behagelig kurs hadde vi havnet i Bristol Channel. Vi valgte derfor det sikreste,; å seile tibake til Kilmore. 30 - 35 knop er ikke behagelig på så grunnt vann og sannsynlivis noe tidevannsstrøm som fikk sjøen til å bryte heftig.
Her har vi fått levert det vi mangler av utstyr, bl.a. DanBoy. Vi har frekventert restaurantene her og du verden så mye god sjømat. Porsjonene som serveres må være tilpasset sultne fiskere som har vært på sjøen i "3 måna". I går fikk vi tak i to kjempestore hokrabber som var smekkfull av mat. Det ble nok til både middag i går og en herlig lunsjrett i dag. Når marit tar frem sine kokkekunster blir det alltid et kjempemåltid.
Det ligger mange båter her nå som venter på annen vindretnining. Både englendere og franskmenn. Vi får stadig oppdatering av værforholdene på havnekontoret. Det ser vel ut til at det "ornær sæ" etter hvert. Vi er tålmodige og har ingen hast. Vi skal nok "akkedere" med havnekapteinen om havneleia.
Vi har tatt en storsjau med rengjøring av skuta fra topp til tå. Vindroret er på plass og vi får tid til "enkelte andre sysler" også.
Fikk Mail fra Knut "Cintra" i går. De har fått lynnedslag og fått ødelagt det meste av el. utrustning ombord. De blir nok lenge i Venezuela. Jeg har sendt en mail for å få mere detaljer. Det viktgiste i en slik situasjon er at det ikke bare skiftes det som tilsynelatende er defekt, men her er det store shanser for senskade eller etterdønninger.Hils så mye til alle kjente.  

Marit og Nils